De Langstraat

Dinsdag 15 oktober: Een reis om de (planten)wereld in 90 minuten.

Door Harry Jans.

Dinsdagavond 15 oktober 2019 geeft Groei & Bloei De Langstraat een lezing over “Een reis om de (planten)wereld in 90 minuten”. De lezing wordt gehouden in Ontmoetingscentrum “De Haven”, Leefdaelhof 11, Waalwijk-Centrum. Aanvang om 20.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Kosten €3,-- p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.

Tijdens deze lezing wordt u door Harry Jans meegenomen op een reis rond de wereld. Hij neemt u mee om op zoek te gaan naar planten die op de verschillende gebergten voorkomen (tot wel 5.000 m) of een uitzonderlijke groeiwijze vertonen. De lezing begint in Europa, waar o.a. bergstreken in Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Bulgarije en Griekenland bezocht worden. Daarna reizen we verder naar Iran waar de keizerskroon vandaan komt. We maken dan de overstap naar Afrika. Hier gaan we de bergen in van Ethiopië, Kenia en Lesotho met werkelijk bijna buitenaardse planten rond de evenaar op ca. 4.200m hoogte. Dan reizen we af naar Socotra. Voor velen een geheel onbekende streek, maar ook daar komen mooie planten vandaan. Het is een zeer uniek stukje op aarde en één van de meest bijzondere plaatsen waar onze spreker ooit geweest is. De reis gaat verder naar Kirgizië, Oezbekistan, Tadzjikistan, India (Sikkim), Nepal en China, waar we de Tian Shan en de machtige Himalaya gaan bezoeken. Australië, Tasmanië en Nieuw Zeeland staan daarna op het programma. We sluiten de reis af in Zuid Amerika waar Ecuador, Peru en Argentinië hun prachtige flora van de Andes zullen tonen en de hoogste bloeiwijze ter wereld voorkomt. Dit is namelijk Puya raimondii die wel tot 10 m hoog kan worden.  Het belooft een zeer boeiende lezing te worden waarbij veel onbekende plekken bezocht worden met zeer bijzondere, bizarre en kleurige planten. Voor meer informatie over de lezing kunt u kijken op de website van Harry Jans www.jansalpines.com

We zien u graag op deze lezing dinsdagavond 15 oktober 2019. De lezing begint om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11, in Waalwijk-Centrum. Meer info is beschikbaar op de website van groei en bloei de Langstraat, www.delangstraat.groei.nl.

Voor info over de spreker en het onderwerp: https://www.jansalpines.com/