De Langstraat

21 september: Goed fruit uit eigen tuin?

Tijdens de lezing vertelt Ir. Joke van den Ban over hoe je zelf mooi biologische fruit kunt telen. Hoe krijg ik lekkere vruchten uit eigen tuin zonder chemische bestrijdingsmiddelen? Kan ik het hele jaar door vers en goed smakend fruit telen? En waar moet ik dan op letten?

Ze zal in de anderhalf uur durende lezing tips geven over welke gewassen en rassen je het beste kiest, hoe je deze gewassen plant en in welk jaargetijde. Ook vertelt zij over het belang van de juiste bodemverzorging en hoe je het hele jaar door mooi fruit kunt telen.

Appels, peren, pruimen, allerlei soorten bessen en ook vijgen, kiwi’s en perziken komen aan bod.

Joke van den Ban is expert op het gebied van fruitteelt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Met haar fruithoveniersbedrijf Mappelle (www.mappelle.nl) richt zij zich sinds 2004 op fruitbomen en andere fruitgewassen in grote en kleine tuinen. In 2008 verscheen het 7-delige boek ‘Handboek Hoogstamfruit’ van haar hand.

We hanteren een corona protocol.