De Langstraat

Dinsdag 17 september: De Dutch Wave

De 3e dinsdagavond van september starten we de lezingencyclus met een lezing over de Dutch Wave door de bekende tuinhistoricus Leo den Dulk. De Dutch Wave is de naam die internationaal gegeven is aan de moderne en losse manier van beplanten waarvan Piet Oudolf een van de bekendste voortrekkers is en om een misverstand gelijk maar recht te zetten het gaat over meer dan grassen alleen. Ergens begin 90-er jaren ontwikkelden een aantal plantenkwekers en tuinontwerpers een nieuwe manier van beplantingen in tuinen. Toen al zagen zij in dat door de veranderingen in klimaat er iets anders moest komen dan de bekende borders met bloeiende planten die alleen met ruim water, goede grond en heel veel kunst en vliegwerk mooi gehouden kunnen worden. Langzamerhand ontstond een lossere manier van beplanten, met grassen en makkelijke planten die tegen een stootje kunnen en ook na de bloei nog lang mooi blijven….de Dutch Wave.

Dinsdagavond 17 september 2019 in De Haven, Leefdaelhof 11, Waalwijk-Centrum

Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.40 uur.

Entree € 3,--, leden van Groei & Bloei gratis entree.

Voor meer info over het onderwerp: http://cantua.nl