De Langstraat

Vijvers door de seizoenen heen.

Yvon leidt de aanwezigen door het leven van de vijver. Ze heeft jaren actief gewerkt in vijvers vanuit de visie van Ada Hofman en geeft al jaren informatie via lezingen en artikelen.

Bij haar verhaal gaan we van de lente naar de zomer, herfst en winter. Hierbij komt van alles aan bod wat zich in en rond de vijver afspeelt.

Wanneer een vijver in biologisch evenwicht is, zal het water op een natuurlijke manier stabiel en kraakhelder zijn en blijven. Het leven gedijt dan ook goed in de vijver, alles heeft elkaar nodig en alle elementen hebben elkaar ook wat te geven. Dit blijkt als wij de vijverplanten ook even bekijken vanuit hun natuurlijke standplaats. Zoals zij leven in de natuur. Onder meer komt ook aan de orde op welke manier zo’n heldere vijver op een natuurlijke manier bereikt kan worden.

Natuurlijk is deze avond vol van mooie foto's van deze natte en vochtminnende planten en dieren, maar ook wordt per seizoen bekeken waar je op moet letten en wat er gebeurt in de betreffende levenskringlopen. Vragen stellen is geen probleem, we maken er een informatieve maar ook een gezellige avond van. Zijn er vooraf al specifieke vragen, dan vernemen wij dat graag zodat Yvon daar tijdens de avond op kan inspelen.

 Kortom Yvon staat voor een rijk gevulde en afwisselende avond.