De Langstraat

Vaste planten in hun natuurlijke omgeving (een antwoord op: Waarom groeit mijn plant niet?).

Dinsdag 20 April 2021 geeft Arjan Schepers een digitale lezing voor Groei & Bloei De Langstraat.

Arjan Schepers is eigenaar van een vasteplantenkwekerij met een  bijzonder assortiment in Mariënheem (bij Raalte). Hij kweekt alledaagse maar ook heel bijzondere soorten en variëteiten. In de lezing legt hij uit welke planten hij kweekt en welke niet (en waarom!).

Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. Een plant groeit en bloeit immers het best op een plek die zoveel mogelijk lijkt op haar natuurlijke standplaats. Toch maken we allemaal dezelfde fout: we kopen een prachtig bloeiende plant en thuis gaan we er een plekje voor zoeken. Eigenlijk zou het andersom moeten: zoek de plant uit bij de plek die je hebt. De kans op succes is dan veel groter; de plant heeft het in uw tuin naar zijn zin en zal vanzelf uitgroeien tot een mooie en gezonde plant, zonder watergeven, steunen of terugknippen!

Tijdens de lezing zal Arjan Schepers uitleggen hoe hij planten indeelt op basis van hun natuurlijke standplaats en hoe dat helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting voor iedere plek.

Natuurlijk laat hij ook veel foto’s zien van interessante en nieuwe vaste planten.

Aanmelden voor deze online lezing kan per mail naar info(at)delangstraat.groei.nl, met vermelding van je naam en je lidnummer van Groei & Bloei. Ben je geen lid van Groei en Bloei vragen we een bijdrage van 3 euro. Je meldt je dan ook aan via info(at)delangstraat.groei.nl, waarna je een betaalverzoek ontvangt via onze penningmeester. Na aanmelding (en voor niet leden na betaling) wordt de link voor de online lezing toegestuurd aan de deelnemers.

Aanmelden kan ook via het inschrijfformulier op de website.

De online lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 21.45 uur. Tijdens de lezing heb je de mogelijkheid om vragen te stellen.