De Langstraat

Een tuin van eten

Steeds meer mensen willen opnieuw een moestuin. Maar wat en hoe willen we precies kweken en oogsten? Alleen maar groenten, of misschien ook eetbare bloemen en vruchten. De lezing wordt gegeven door Peter Bauwens, uit De Klinge, in Belgie, net over de grens van Zeeuws-Vlaanderen. Samen met Kathelijne Thiers kweekt hij daar in De Nieuwe Tuin een apart assortiment nieuwe, onbekende en soms ook oude vergeten groenten. Peter Bauwens is daarnaast de schrijver van een flink aantal boeken over groenten en schrijft met regelmaat artikelen in gekende tuintijdschriften. Hij geeft met regelmaat lezingen over het kweken van groenten. We zijn dan ook trots dat wij u deze lezing kunnen presenteren. Kijk eens op de zeer interessante website www.denieuwetuin.be voor nog meer informatie. 

Deze lezing brengt een nieuwe kijk op wat de moestuin kan bieden. Groenten en vruchten die tegelijk mooi én lekker zijn. Oude rassen met nieuwe mogelijkheden of nieuwe selecties die de moestuin een stuk makkelijker en aantrekkelijker maken. Vaste, doorlevende groenten voor een verrassende jaarlijkse oogst, meer kleur en smaakvariatie op je bord of verre reizen in je eigen tuin door het gebruik van bijzondere eetbare gewassen uit de hele wereld... Eetbare planten met een boeiende geschiedenis of als basis voor een beloftevolle toekomst. Een verfrissende introductie met praktische tips voor een nieuw soort van eetbare tuin en een filosofie rond een zintuiglijk tuinbeleving.

Deze avond zullen ook diverse zaden en de boeken van de hand van Peter Bauwens te koop zijn. 

N.B. Deze lezing wordt gehouden op een andere locatie dan gebruikelijk, nl. de PKN Kerk aan de Ambrosiusweg 25 in Waalwijk. Bij de kerk is voldoende parkeergelegenheid aanwezig in de aanliggende straten en eventueel op de parkeerstroken bij het Dr. Mollercollege aan de tegenover de kerk gelegen Olympiaweg. We hanteren een corona protocol.