De Langstraat

Klimaat veranderingen, toekomst bestendig tuinieren.

Hoe snel ons klimaat verandert is onderdeel van vele discussies. Dat het klimaat verandert is echter wel een feit. Dit heeft invloed op onze tuinen en de manier van tuinieren. De zomers worden droger, de winters korter en het lijkt alsof de seizoenen langzaam verschuiven. Soorten planten die jaren lang als niet winterhard beschouwd werden gedijen nu prima en andere soorten, geschikt voor ons natte klimaat, verdwijnen langzaam.

Onze tuinen veranderen maar hoe en wat zijn de gevolgen voor de komende jaren? Aan de hand van onderzoek van het verleden kunnen we de toekomst redelijk voorspellen. Het anders tuinieren is iets wat iedereen raakt. Als we langzaam tijdig omschakelen kunnen we met de veranderingen  meedeinen zonder dat we onze tuinen moeten ombouwen. Het betreft hier natuurlijk niet alleen de verandering in plantsoorten maar ook in waterhuishouding, grondopbouw en nog vele andere aspecten. Belangrijk ook; hoe kunnen we met onze tuinen zelf bijdragen aan het afremmen van de klimaat veranderingen.

De spreker van de avond is Jeroen Klerks van Greencurve  Exterior Design. Hij is tuin- en landschapsarchitect, evenals Urban Designer. In een groen nest opgegroeid en met ruim 30 jaar ervaring in het ontwerpen van tuinen, parken en openbare ruimte zal hij u deze avond enthousiast vertellen over zijn bevindingen. Hij neemt u deze avond mee langs de veranderingen in de tuinen van de laatste 20 jaar en maakt een voorzichtige prognose voor de komende 20 jaar. U ziet voorbeelden van de veranderingen en tips en tricks voor de toekomst. Ook kunt u vragen stellen en advies vragen over het toekomstbestendig maken van  uw eigen tuin.

Klimaat verandering, onze tuinen  zijn er klaar voor!