De Langstraat

Insecten in de tuin

Bij insecten denken we al gauw aan vervelende kriebelbeestjes of gemene stekers. Toch is dit negatieve beeld van toepassing op slechts een zeer klein deel van de wonderlijke wereld der insecten. Pieter van Breugel uit Veghel zal een presentatie verzorgen waarin hij u op ontspannen en leerzame wijze meevoert naar het insectenrijk. U zult ingewijd worden in het intieme leven van een aantal soorten, die representatief zijn voor de insectengroep waartoe ze behoren en die in onze directe omgeving zijn aan te treffen. Er valt dichtbij immers nog zeer veel te genieten als u heeft geleerd hoe en waar te kijken. U wordt op deze avond een flink eind op weg geholpen.

Aan de hand van heel bijzondere foto’s zal de spreker putten uit eigen ervaringen opgedaan bij het bewonderen en bestuderen van de levenscyclus van insecten. En misschien wordt eindelijk eens die vraag beantwoord die u al lang op de lippen brandt.

Voorkennis op het gebied van insecten is niet nodig. En wellicht dat u na afloop ook eens gaat zoeken naar schildwantsen, azuurjuffers, behangersbijen en andere dieren die alle een respectvol plekje op deze aarde verdienen.

Locatie: De Elshof, Th. J. Rijkenstraat 10A in Elshout.

Tijd: 20.00 uur.