De Langstraat

Boeketten uit de border

Deze lezing op 16 oktober 2018 gaat over de beste borderplanten die tevens goede snijbloemen leveren. De lezing wordt gegeven door Hub Driessen. Wij mensen hebben de neiging om planten te beoordelen naar het nut dat ze ons brengen. We noemen deze planten kruiden, rotsplanten, schaduwplanten, borderplanten, snijbloemen enz.

Veel planten blijken echter voor meerdere doeleinden geschikt. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie borderplanten die ook heel geschikt zijn voor de vaas. Ook zijn er specifieke snijbloemen die erg goed in de border te gebruiken zijn.

Bij het samenstellen van de lezing is Hub uitgegaan van twee gezichtspunten (de snijbloemen en de borderplanten) en heb van daaruit naar elkaar toegewerkt..

Er wordt ingegaan op:

·      de behandeling van borderplanten in de tuin. 

·      de  algemene behandeling van snijbloemen.

·      de specifieke eisen van bepaalde planten voor de border en voor de vaas.

De lezing heeft veel onbekende “Verrassingen” te bieden. Graag zien we u op deze avond in de zaal.