De Langstraat

Tuinverrassingen in de lente DIGITAAL

DEZE LEZING IS OP DINSDAG 30 MAART DIGITAAL TE VOLGEN VANAF 20.00 UUR

Aanmelden voor de lezing via info(at)delangstraat.groei.nl of het inschrijfformulier. U krijgt dan de link toegestuurd om via ZOOM de lezing te volgen. Bij aanmelden vermelden of u lid bent van Groei en Bloei. Als u geen lid bent krijgt u eerst een Tikkie-/betaalverzoek om de bijdrage van 3 euro te voldoen.

We zijn er natuurlijk aan gewend, de wisselingen van de seizoenen. Voor natuur- en tuinliefhebbers blijft het voorjaar een bijzonder spektakel. Zodra de temperatuur in maart begint te stijgen kijken we reikhalzend uit naar de eerste groene puntjes die zich  een weg banen door de nog koude grond.

Als je vroeg bloemen in je tuin wilt hebben dan plant je natuurlijk bloembollen in het najaar. Maar ook met een juiste selectie aan vaste planten kun je al vroeg kleur in je tuin krijgen. Meestal gaat het om wat subtielere tinten dan die van de narcissen en tulpen. Welke planten geslachten zijn dan interessant voor de “voorjaarstuin”?

Marcel de Wagt van de Kwekerij van opvallende vaste planten laat in de presentatie verschillende voorbeelden zien van interessante voorjaarsbloeiers. Hij besteedt ook aandacht aan bloeiende plantcombinaties. Met een beperkt aantal verzorgingstips kunnen zelfs mensen zonder groene vingers al vroeg genieten van hun tuin(tje).