De Langstraat

Samen werken aan meer biodiversiteit.

Niet alleen ver weg  maar ook dichtbij kunnen we genieten van een rijke schakering en soortenrijkdom in de natuur. In deze lezing maakt u kennis met deze rijke natuur, de onderlinge relaties en met de biodiversiteit in ons land en in onze eigen omgeving: planten, paddenstoelen, bloemen, bijen, vlinders en andere insecten, vogels en bomen en struiken. In deze presentatie gaan we op ontdekkingstocht in de fascinerende wereld van onderlinge relaties, strijd en samenhang tussen planten en dieren, insecten en bloemen, vogels, bomen en struiken. U maakt kennis met verrassende technieken en lokmiddelen van de planten om insecten die noodzakelijk zijn voor hun voortplanting.

We laten zien hoe alles met alles samenhangt. Als er één schakel wegvalt stort het ecologisch bouwwerk in elkaar. We moeten die noodzakelijke soortenvariatie dus koesteren en dat kan zelfs in uw eigen achtertuin. Het is de basis van alle leven. Deze lezing laat zien hoe belangrijk de biodiversiteit  is en laat u de biodiversiteit in uw eigen woonomgeving beleven. U krijgt handreikingen hoe u deze biodiversiteit  zelf kunt bevorderen en uw eigen tuin kunt veranderen in een dieren- en plantenparadijs. 

Frans van Bussel is zijn hele leven al bezig met natuuronderzoek  en natuureducatie, trok er vaak op uit, op speurtocht naar planten, vogels en insecten. Hij was jarenlang werkzaam bij het Natuurmuseum Groningen, en later directeur bij NMC Zeist, Regionaal Centrum voor Natuur en Milieucommunicatie , was actief als docent natuuronderwijs op de Pabo en geeft nog steeds vele vogel- en andere natuurcursussen en lezingen. Daarnaast was hij tot voor kort voorzitter van de KNNV Afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn. Naast zijn passie voor natuur is hij ook verhalenverteller, toneelspeler en regisseur bij vele amateur toneelverenigingen