De Langstraat

18 oktober 2022: Lezing Herfst in volle Glorie

Dinsdagavond 18 oktober 2022 geeft Leo Brand namens Groei & Bloei De Langstraat een lezing over “herfst in volle glorie”.  De locatie is bij ontmoetingscentrum De Haven, Leefdaelhof 11, 5141JX in Waalwijk. De lezing begint om 20.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Kosten €3,-- p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen. 

Voor veel mensen betekent de herfst de afsluiting van de zomer en het begin van een periode met nattigheid, slagregens en herfststormen. Maar er is zoveel meer te beleven in en aan de herfst want:

Als de zomer haast voorbij is, staat de herfst weer voor de deur
en dan krijgen alle groene blaadjes, stuk voor stuk een andere kleur.

Moeder Natuur gaat aan het zwoegen met een verfbord en penseel.                 Zij verft dan alle groene blaadjes rood, oranje, bruin of geel.

Maar niet alleen verkleuren de bomen en de struiken heel mooi, in de bossen zelf is het ook één groot feest. De bomen en struiken hangen vol met vruchten zoals: kastanjes, eikels, beukennootjes, vlierbessen en bramen. Ook de kardinaalsmuts laat zijn prachtige vruchten zien. Op de bodem schieten de paddenstoelen letterlijk en figuurlijk de grond uit. De mannetjesherten hoor je burlen om het hardst, om op die manier de aandacht te trekken van zoveel mogelijk vrouwtjes. De zwijnen doen zich tegoed aan de vele vruchten die nu rijkelijk op de grond liggen en de eekhoorntjes laten zich nu ook van hun beste kant zien.

In en om onze eigen tuin zijn het ook de vruchten die geplukt kunnen worden en de vogels doen hier graag aan mee. En wat te denken van de pompoenen en sierkalebassen die nu geoogst kunnen worden en waar heel veel leuke en mooie dingen mee gemaakt kunnen worden.

Ach die herfststormen en slagregens nemen we graag op de koop toe. De herfst beleven is echt iets geweldigs, of dat nu in eigen omgeving is of in de bossen, op de heidevelden of aan zee. In deze lezing laat Leo Brand u de vele aspecten van de ‘Herfst in volle glorie’ meebeleven.