De Langstraat

Welkom bij Groei & Bloei
De Langstraat

Uitgelicht

Basiscursus tuinieren

Vanwege CORONA virus uitgesteld tot najaar.

Meer

Bloemschikcursussen 2019-2020

Foto's van de gemaakte werkstukken.

Meer

Corona virus effecten

NAAR AANLEIDING VAN DE BESLUITEN DIE OP 23 MAART DOOR DE REGERING ZIJN GENOMEN, WORDEN ALLE ACTIVITEITEN DIE TOT 1 JUNI GEPLAND STONDEN, AFGELAST.

IN EEN LATER STADIUM ZAL, IN OVEREENSTEMMING MET DE OP DAT MOMENT DOOR DE OVERHEID AF TE KONDIGEN MAATREGELEN, WORDEN BEZIEN OF DE ACTIVITEITEN DIE NA 1 JUNI STAAN INGEPLAND AL DAN NIET DOORGANG KUNNEN VINDEN.


De plantjes van Groei & Bloei voor de Nationale Tuinweek (die helaas geen doorgang kan vinden) staan duidelijk opgesteld op de kwekerij van de familie Struijk en de opbrengst van de verkochte plantjes komt geheel ten goede aan onze mooie groene vereniging.

Uiteraard kun je ook een keuze maken uit het plantenaanbod van kwekerij Struijk.

Kwekerij Struijk, Nieuwevaart 62, Sprang-Capelle. Tel. 06-12131841

Welkom bij Groei en Bloei De Langstraat, dé vereniging voor iedereen die van tuinen, bloemen en natuur houdt in Waalwijk en de verre omstreken. We organiseren interessante lezingen, gezellige bloemschiklessen, leuke excursies en leerzame workshops over alles wat met groen te maken heeft.

Heeft “groen” je hart gestolen, dan ontmoet je bij Groei & Bloei De Langstraat leuke mensen die ook dol zijn op tuinieren, bloemen en natuur.

Neem eens een kijkje bij onze activiteiten of op de agenda of nog beter, kom eens langs op een van onze ledenavonden.

Je kunt Groei & Bloei De Langstraat ook volgen via facebook en instagram.

Lezingen

Vrijwel elke maand van januari t/m april & september t/m november is er een interessante lezing over tuinen, planten, moestuinieren, natuur of andere zaken die met groen te maken hebben.

Bloemschikken

Groei & Bloei De Langstraat verzorgt diverse cursussen en workshops bloemschikken. Voor beginners en voor wie al wat vaker bloemen geschikt heeft. Ook voor de echt vergevorderde bloemschikkers zijn er uitdagende cursussen.

Excursies

In de zomermaanden zijn er excursies naar tuinen en kwekerijen in de buurt, of wat verder weg. Ook natuurwandelingen staan op het programma. De dagexcursies per bus gaan naar tuinen in Nederland en soms even over de grens. Jaarlijks wordt ook een meerdaagse reis georganiseerd naar mooie tuinen in het buitenland.

 

Tuinlog

05 Jul

Paul

Vergeten weelde…

05 Jul

Anneke Duyvesteijn

Goed waterbeheer, ook in de tuin - Blik op de Tuin...

Meer

Agenda

15 sep

Een tuin om van te eten

De lezing wordt gegeven door Peter Bauwens, een...

20 okt

Goed fruit uit eigen tuin?

Tijdens de lezing vertelt Ir. Joke van den Ban...

Meer