De Langstraat

Welkom bij Groei & Bloei
De Langstraat

Uitgelicht

Welkom bij Groei en Bloei afdeling De Langstraat, dé vereniging voor iedereen die van tuinen, bloemen en natuur houdt in Waalwijk en de verre omstreken. We organiseren interessante lezingen, gezellige bloemschiklessen, leuke excursies en leerzame workshops over alles wat met groen te maken heeft.  Heeft “groen” je hart gestolen, dan ontmoet je bij Groei & Bloei De Langstraat leuke mensen die ook dol zijn op tuinieren, bloemen en natuur.

I.v.m. de huidige maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus is een aantal van onze activiteiten afgelast of verplaatst naar een andere locatie.  De lezing door Joke van den Ban die voor januari gepland stond is helaas niet doorgegaan en verplaatst naar dit najaar. Als er meer duidelijk is over de mogelijkheden voor activiteiten dit jaar wordt dit hier bekendgemaakt. 

Voor zover een activiteit wel door gaat is aanmelden vooraf via het inschrijfformulier op deze website gewenst.

Neem eens een kijkje bij onze activiteiten of op de agenda of nog beter, kom eens langs op een van onze ledenavonden.

Lezingen

Vrijwel elke maand van januari t/m april & september t/m november is er een interessante lezing over tuinen, planten, moestuinieren, natuur of andere zaken die met groen te maken hebben.

Bloemschikken

Groei & Bloei De Langstraat verzorgt diverse cursussen en workshops bloemschikken. Voor beginners en voor wie al wat vaker bloemen geschikt heeft. Ook voor de echt vergevorderde bloemschikkers zijn er uitdagende cursussen.

Excursies

In de zomermaanden zijn er excursies naar tuinen en kwekerijen in de buurt, of wat verder weg. Ook natuurwandelingen staan op het programma. De dagexcursies per bus gaan naar tuinen in Nederland en soms even over de grens. Jaarlijks wordt ook een meerdaagse reis georganiseerd naar mooie tuinen in het buitenland.

 

Je kunt Groei & Bloei De Langstraat ook volgen via facebook en instagram.

Tuinlog

31 Jul

Anneke Duyvesteijn

Diepgeworteld (2) - Blik op de Tuin/ week 30 2021...

30 Jul

Harry Hakvoort

Late oogst

Meer

Agenda

21 sep

Goed fruit uit eigen tuin.

Tijdens de lezing vertelt Joke van den Ban over...

19 okt

Wilde planten, hoe wild zijn ze?

Tijdens de lezing vertelt Rini Kerstens hoe wild...

Meer