De Langstraat

Over ons

Groei & Bloei De Langstraat is de vereniging voor iedereen die van bloemen, planten en tuinen houdt in Waalwijk en omstreken. Groei & Bloei organiseert diverse leuke activiteiten, workshops en cursussen.

Heeft “groen” je hart gestolen dan ontmoet je bij Groei & Bloei De Langstraat leuke mensen die ook dol zijn op tuinieren, bloemen en natuur.

De Lezingen

Vrijwel elke maand van januari t/m april & september t/m november is er een interessante lezing over tuinen, planten, moestuinieren, natuur of andere zaken die met groen te maken hebben.

De lezingenavonden worden gehouden in Ontmoetingscentrum DE HAVEN, Leefdaelhof 11, Waalwijk-Centrum.

Entree € 3,-- p.p.

De lezingen zijn voor Groei & Bloei-leden gratis.

Het Bloemschikken

Bloemschikken is leuk en bloemschikken is trendy én echt iedereen kan het leren.

Groei & Bloei De Langstraat verzorgt diverse cursussen en workshops bloemschikken. Voor beginners en voor wie al wat vaker bloemen geschikt heeft. Ook voor de echt vergevorderde bloemschikkers zijn er uitdagende cursussen.

Op de website staan de actuele cursusdata en

ter inspiratie ook heel veel foto’s van werkstukken van cursisten.

De bloemschikcursussen en workshops worden gegeven in Wijkcentrum Bloemenoord, Bloemenoordplein 3, Waalwijk.

De Excursies

In de zomermaanden zijn er excursies naar tuinen en kwekerijen in de buurt, of wat verder weg. Ook natuurwandelingen staan op het programma.

De dagexcursies per bus gaan naar tuinen in Nederland en soms even over de grens.

Jaarlijks wordt ook een meerdaagse reis georganiseerd naar mooie tuinen in het buitenland.

De excursies worden voor Groei & Bloei-leden tegen kostprijs verzorgd. Niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen een bescheiden toeslag op de kostprijs. Uitgebreide informatie over de dit jaar aangeboden excursies en meerdaagse reis is te vinden op de website.