De Langstraat

Meerdaagse reis

Vorig jaar hebben we vanwege corona de reis naar Cornwall helaas moeten annuleren. Omdat we in het gekozen hotel in 2021 niet terecht kunnen is de reis verplaatst naar 2022. En misschien is dat met de huidige corona-ontwikkelingen nog niet zo verkeerd.
Vol goede moed (en hoop) hadden we besloten om in 2021 naar Duitsland te gaan, meer in het bijzonder naar Rheinland-Pfaltz. Een reis naar het buitenland vergt altijd behoorlijk wat tijd en moeite. Op zich is dat geen probleem maar de corona maakt alles wel onzeker. En willen we ook naar privétuinen dan moeten we ook in de zomer op voorreis. En zal dat gaan lukken?
Uiteindelijk hebben we besloten om de voorbereiding van de reis naar Duitsland te stoppen. Misschien in deze bijzondere tijd net even te ingewikkeld.
Maar we geven ons niet zo maar gewonnen. We hebben nu het plan opgevat om een reis te maken in ons eigen mooie NEDERLAND. Dit met de gedachte dat we wellicht met een hotel wat lossere afspraken kunnen maken en dat we net even wat makkelijker met tuineigenaren een bezoek kunnen bepraten. Er zijn genoeg mooie tuinen in Nederland.
Het gebied dat we uitgekozen hebben is Salland/Overijssel.
Met ook uitstapjes naar de achterhoek en zelfs Groningen.
We maken een stadsbezoek, we gaan naar twee algemene tuinen/kwekerij en gaan zeven privétuinen bekijken.
Een mooie mix om vier dagen lekker actief bezig te zijn en wellicht toch weer wat inspiratie op te doen.
De centrale vraag bij deze reis is in hoeverre het coronavirus het doorgaan van de reis gaat beïnvloeden.
Wij weten niet méér dan ieder van ons, maar laat duidelijk zijn dat we geen risico’s gaan nemen.
We wachten het vaccineren af maar wij hanteren het uitgangspunt, dat de reis niet doorgaat als het vaccineren stagneert. Gelukkig geven de laatste uitspraken van de minister aan dat we in september gevaccineerd zullen zijn. Laten we het hopen!
Verder zijn we natuurlijk afhankelijk van de regels die de overheid stelt, met name in hoeverre reisorganisaties toegestaan wordt weer met een bus vol deelnemers op pad te gaan en zo ja, vinden we dan de manier waarop acceptabel?
Wat we zeker weten is dat we persé willen voorkomen dat we net als vorig jaar te maken krijgen met annuleringsboetes. Voorlopig valt medio/eind mei de datum waarop we nog gratis kunnen annuleren.
Bij het inschrijven hanteren we geen aanbetaling. Alles is onder voorbehoud van corona.
We houden jullie en ons belang goed in de gaten. Wat dat betreft kun je zonder problemen inschrijven.
Als de reis door gaat worden de deelnemers verzocht de reissom in zijn geheel te betalen.
We gaan het gewoon proberen en mocht het door omstandigheden niet lukken dan hebben we in ieder geval ons best gedaan. Maar als het wel gaat lukken dan zullen de deelnemers blij zijn dat ze er weer eens uit kunnen.

REISINFORMATIE                                      INSCHRIJFFORMULIER

Stuur het inschrijfformulier naar:Ine en Chris Freijse, Kloosterweg 54, 5144CB Waalwijk