De Langstraat
bekijk online
Nieuwsflits 2024-1

WE STARTEN HET NIEUWE JAAR OP

De sprong naar het nieuwe jaar is gemaakt. Hopelijk is iedereen ongeschonden de jaarwisseling door gekomen.

Voor onze vereniging is elk jaar weer een uitdaging voor wat betreft de activiteiten. Het bestuur en enkele vrijwilligers zijn hier al druk mee bezig.
De lezingen liggen vast voor het hele jaar, de bloemschikcursussen in het voorjaar zijn gepland, het concept-excursieplan is bijna klaar en aan de buitenlandse reis wordt druk gewerkt. En ook ons grootste evenement, het Plantenfestijn, heeft de volle aandacht. 

We hopen dat veel leden aan alle activiteiten zullen deelnemen en zo onze groene band met elkaar versterken.


VRIJWILLIGERSLUNCH

In 2023 hebben weer vele vrijwilligers onze vereniging ondersteund. En dat mag gevierd en beloond worden.

Daarom werd er afgelopen vrijdag in D'n Elshof een vrijwilligerslunch georganiseerd om onze vrijwilligers te bedanken voor de inzet die ze getoond hebben voor de vereniging. Nogmaals dank van het bestuur. Het was een lekkere en gezellige bijeenkomst.


Dinsdag 16 januari: Lezing over "Hoe hard is winterhard".

In deze lezing neemt de hortulanus u mee naar verschillende streken in de wereld waar veel van onze sierplanten vandaan komen. Allerlei planten komen voorbij waarvan u misschien niet eens wist dat ze winterhard (kunnen) zijn! We kijken uitgebreid naar de omstandigheden die (mede) bepalen hoe winterhard een plant eigenlijk is. Én we leren trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen. 

Gerard van Buiten is hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht (https://www.uu.nl/botanischetuinen). Hij is al van kinds af aan in de weer met planten en hij heeft de laatste 20 jaar in de botanische tuin in Utrecht volop ervaringen opgedaan met de meest uiteenlopende planten. Een echte plantenman en een rasverteller! 

De locatie van de lezing is: De Elshof, Th.J. Rijkenstraat 10A in Elshout.

Aanvang van de lezing: 20.00 uur

Voor leden van Groei & Bloei zijn de lezingen gratis bij te wonen. Niet leden zijn van harte welkom en voor hen bedragen de kosten € 3,-- p.p..


ALS VAST ITEM VAN DE FLITS HIER WEER EEN BEKNOPT OVERZICHT VAN DE DIT JAAR LATER NOG KOMENDE ACTIVITEITEN

Lezingen:

19 maart: Biodiversiteit

16 april: De schoonheid van de lente

17 september: De vier jaargetijden

15 oktober: Bijzondere vaste planten

19 november: fruit verwerkn uit eigen tuin      

 


Met een hartelijke wintergroet van Groei & Bloei De Langstraat


Ook namens onze sponsoren