De Langstraat
bekijk online
Nieuwsflits nr. 18

DE HERFST IS ER EN ERG NAT

De activiteiten van de vereniging beperken zich nu tot binnenshuis. De periode van Sinterklaas en Kerst is in aantocht. Wat er nog op de rol staat of juist geweest is, lees je in deze Flits.


ZNKB 2023: GEWELDIG GOEDE RESULTATEN DEELNEMERS VAN ONZE AFDELING

Op zondag 5 november werd het Zuid-Nederlandse Kampioenschap Bloemschikken gehouden in het gemeenschapshuis “De Bunt” Graathof 9 in Someren-Heide.

Namens onze vereniging deden zeven personen mee aan deze wedstrijd. In de introductie klasse deden vier personen nl. Leonie Smit, Miranda Comperen, Mieke Boom en Ellen van Oers mee. Zij kregen eerst een workshop aangeboden waar zij leerden een constructie te maken van nabgras en elastieken. Na de pauze kregen zij materialen om zelf aan de slag te gaan. Zij hebben genoten van deze dag en wie weet gaan zij volgend jaar meedoen aan de wedstrijd.

Leo van Rooij deed mee in de a-klasse. Hij werd achtste.

Carla Klerks deed mee in de ere-klasse en zij werd tot haar eigen verrassing tweede!

Yvonne Zwinkels deed mee in de semi-prof klasse en werd vierde.

De wedstrijdklasses konden kiezen uit de thema’s Contrast of Spanning en sensatie. De deelnemers moesten twee werkstukken maken. Een stuk kan men thuis voorbereiden en vervolmaken op de dag zelf. Daarnaast krijgen zij materialen waarmee zij ter plekke een werkstuk moeten maken. De jury beoordeelt op techniek en constructie, uitbeelding thema en originaliteit en totale indruk en duurzaamheid.

De deelnemers kijken terug op een zeer geslaagde dag en we spreken dank uit naar de organisatie die dit alles weer heeft mogelijk gemaakt.


LEZING GROEI EN BLOEI 21 NOVEMBER

Groei en Bloei organiseert voor haar leden uit de Langstraat en het Land van Heusden en Altena een lezing over de klimaatbestendige tuin.

Zijn er geen hittegolven en recorddroogte, dan zijn er wel plensbuien: Nederlandse zomers worden extremer. Hoe bereid je een tuin voor op dit nieuwe klimaat? Het liefst met planten die zichzelf kunnen redden, maar wat zijn soorten die bestand zijn tegen langdurige droogte en hitte? Welke planten kunnen tegen tijdelijk onder water staan? Gelukkig blijken veel bekende tuinplanten echte klimaatkanjers te zijn. Met de goede plantenkeus en met simpele tips voor het inrichten van de tuin is overlast te verminderen en werk te besparen. Beplantingsdeskundige Margareth Hop vertelt met veel voorbeelden over hoe dat eruit kan zien:  een aantrekkelijke tuin, klaar voor het nieuwe klimaat.

De lezing wordt gehouden op dinsdag 21 november om 20:00 uur in D'n Elshof, TH.J. Rijkenstraat 10A Elshout.

Ook niet leden zijn van harte welkom bij de lezing. De kosten voor niet leden bedragen €3,00


KERSTWORKSHOP GUIRLANDE MAKEN OP 6 DECEMBER

Op woensdag 6 december a.s. gaan we een kerstworkshop organiseren waarin we een guirlande gaan maken. Een guirlande kan je ophangen als een deurhanger maar ook als een slinger die je op tafel of op een kast kan neerleggen. Tevens kan je hem in de lengte aan de muur hangen. Vele toepassingen dus. Het is aan u waar u hem gaat plaatsen. 

(Materialen kunnen afwijken van de getoonde foto’s i.v.m. beschikbaarheid van de groen materialen) De guirlande zal ongeveer 60cm lang zijn. 

De avond wordt gehouden in het Buurtcentrum Bloemenoord, Bloemenoordplein 3 te Waalwijk. De avond begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.45 open.  
De kosten voor deze workshop bedragen €27,50 voor leden van Groei en Bloei en €30,00 voor niet-leden. De prijs is inclusief alle materialen en koffie of thee met iets lekkers. 

Deze workshop wordt gegeven door Leo van den Hoven en Yvonne Zwinkels. Zij zullen u bijstaan om dit mooie werkstuk te maken. We gaan er een gezellige avond van maken en natuurlijk gaat u met een mooi kerststuk naar huis. 

Meer informatie over Groei en Bloei of over de workshop kunt u vinden op onze website www.delangstraat.groei.nl 

Heeft u vragen over deze workshop of wilt u zich opgeven dan kan dat via dit mailadres: ymzwinkels@gmail.com  


Met een wakkere herfstgroet van Groei & Bloei De Langstraat


Ook namens onze sponsoren