De Langstraat
bekijk online
Nieuwsflits nr. 16A

Excuses

Natuurlijk moest de info in Flits 16 niet gaan over een lezing die al lang is geweest, maar over de lezing van vanavond. Hieronder vindt u nu wel het juiste onderwerp. Hopelijk kunt u de agenda nog leeg maken om deze boeiende lezing mee te kunnen maken.

LATE HERINNERING: LEZING GROEI EN BLOEI 17 OKTOBER

Groei en Bloei organiseert voor haar leden uit de Langstraat en het Land van Heusden en Altena een lezing over besdragende planten.

De lezing wordt gehouden op dinsdag 17 oktoberber om 20:00 uur in D'n Elshof, TH.J. Rijkenstraat 10A Elshout.

Ook niet leden zijn van harte welkom bij de lezing. De kosten voor niet leden bedragen €3,00

Informatie over Groei en Bloei en deze lezing vindt u op de website van Groei en Bloei; https://delangstraat.groei.nl

We kennen allemaal wel wat planten waar in het najaar bessen aan groeien. Hele bekende zijn natuurlijk Hulst, Vlierbes, Skimmia en  Vuurdoorn. Maar, er zijn er nog heel veel meer, mits we er eens op gaan letten. Eigenlijk maken we in onze tuin veel te weinig gebruik van besdragende planten. Doordat er na de bloei dikwijls prachtige bessen aan de plant verschijnen met een groot verloop in kleur van groen, geel, oranje, rood naar paars blauw, zwart of wit kunnen we het tuinseizoen bij wijze van spreken tot ver in het najaar verlengen. Bij sommige planten blijven de bessen zelfs de hele winter aan de plant hangen. Pas als de plant in het voorjaar uit gaat lopen vallen de bessen eraf of worden door de vogels opgegeten. Er zullen tijdens de lezing een hele verzameling planten met bessen de revue passeren. De ene meer bekend dan de ander maar stuk voor stuk de moeite waard in uw tuin. Op een interactieve manier gaan we er met elkaar eens doelgericht naar kijken. Verder zullen er deze avond heel veel takken met bessen in de zaal aanwezig zijn zodat u de bessen van heel dichtbij kunt bekijken maar ook aan voelen en ruiken. Kortom een avond waar bessen volop aandacht krijgen en u aansporen om meer bessen te ontdekken in uw eigen tuin, uw wijk en uw woonplaats.


Met een wakkere herfstgroet van Groei & Bloei De Langstraat


Ook namens onze sponsoren