De Langstraat
bekijk online
Nieuwsflits nr. 16

DE HERFST IS VOELBAAR

De temperatuur daalt, het wordt langzaam wat guurder. We hebben juist de kas schoongemaakt. Die kan de komende weken gevuld worden. Door de lange warme dagen raak je het spoor wat bijster en als je niet oppast overvalt de nachtvorst je. Dus dat wordt aanpakken.


HERINNERING: LEZING GROEI EN BLOEI 19 SEPTEMBER

Groei en Bloei organiseert voor haar leden uit de Langstraat en het Land van Heusden en Altena een lezing over eetbare bloemen.

De lezing wordt gehouden op dinsdag 19 september om 20:00 uur in D'n Elshof, TH.J. Rijkenstraat 10A Elshout.

Ook niet leden zijn van harte welkom bij de lezing. De kosten voor niet leden bedragen €3,00

Informatie over Groei en Bloei en deze lezing vindt u op de website van Groei en Bloei; https://delangstraat.groei.nl

De lezing staat geheel in het teken van eetbare bloemen. Welke soort bloemen zijn geschikt om te eten, hoe kweek je ze en aan welke eisen moeten de bloemen voldoen. Op al deze vragen krijgt u vanavond een antwoord. Bloemen kunnen zeer creatief gebruikt worden en zijn nog lekker ook. Niet moeilijk om te gebruiken, want een toastje met wat salade en een Boragebloemetje (komkommerkruid) is zo gemaakt en ziet er veel aan gekleder uit. Een leerzame avond dus. De lezing wordt gegeven door Frans Beijerling

Omdat er ook een proeverijtje is, willen we graag weten hoeveel deelnemers er komen, dus graag opgeven bij info@delangstraat.groei.nl


RABO Clubsupport

Het stemmen op je favoriete vereniging door de leden van de Rabobank is weer achter de rug. En voor onze vereniging heeft dit een mooie bedrag opgeleverd zoals Wilma en Jeannette tonen.

Onze vereniging ontvangt het mooie bedrag van € 487,22. Daarmee kunnen we weer mooie activiteiten gaan organiseren. We danken iedereen die op onze vereniging heeft gestemd. En uiteraard ook dank aan de Rabobank.


ALS VAST ITEM VAN DE FLITS HIER WEER EEN BEKNOPT OVERZICHT VAN DE DIT JAAR LATER NOG KOMENDE ACTIVITEITEN

Lezingen:

21 november: Margareth Hop:  Een tuin voor het nieuwe klimaat


Met een frisse herfstgroet van Groei & Bloei De Langstraat


Ook namens onze sponsoren