De Langstraat

Zaterdag 23 juni “Rozen in Lottum” Dagexcursie per bus naar tuinen in Noord Limburg.

In juni als de rozen bloeien gaat de reis naar Noord Limburg. Lottum en omgeving is een centrum van de rozenteelt. We starten bij tuincentrum Martien Graat in Cuijk. Bij het tuincentrum heeft eigenaar Martien Graat een hele serie voorbeeldtuinen aangelegd waar je als bezoeker fijn doorheen kunt wandelen en ongetwijfeld inspiratie op zult doen voor je eigen tuin.

Vervolgens vertrekken we naar Theetuin De Roode Vennen in Broekhuizen waar we lunchen in een tuinlijke en groene setting.

Na de lunch rijden we naar Lottum voor een bezoek aan de romantische kijk- en wandeltuin van Teej en Nel Verheggen in Lottum. In de 4000 m2 grote tuin zijn afwisselende tuindelen aangelegd. Neem vast eens een voorproefje op de website.

We sluiten de dag af in de Rozenhof in Lottum. De Rozenhof is aangelegd en fungeert nog steeds als proeftuin voor de rozenkwekers in de regio. Maar denk niet dat het een aaneenschakeling is van diverse rozenstruiken strak op een rij. De Rozenhof is gewoon een heel mooie wandeltuin met natuurlijk heel veel rozen. In het rozenkenniscentrum kun je je kennis van en over rozen bijspijkeren en in de rozencadeaushop kun je nog een leuk souvenir kopen voor jezelf of voor iemand die je dierbaar is.

Excursie per bus, vertrek 8.30 uur vanuit Waalwijk, we verwachten weer terug te zijn om 18.00 uur. Inclusief busvervoer, entrees tuinen, koffie/thee/met en lunch.

Kosten voor Groei en Bloei leden € 43,--, niet leden betalen € 48,--.