Dinsdagavond 15 mei 2018 Alpineplanten kwekerij Philip van Hilst in Kaatsheuvel

N.B Het maximum aantal deelnemers voor deze excursie is bereikt. Als u zich wilt aanmelden voor deze excursie wordt op op de reservelijst geplaatst.

Rotsplanten of beter Alpine planten, de o zo bescheiden, maar kleurig bloeiende plantjes uit het hooggebergte. Hun bloeiseizoen is kort maar krachtig. Op de plekken waar ze van nature groeien, het hooggebergte, is de zomer en dus de tijd om te bloeien en je voort te planten maar kort. Wil je dan de aandacht trekken van de beestjes die zorgen voor de bestuiving dan moet je als plant extra je best doen. Bijzonder om te zien hoe deze kleine gedrongen plantjes met vaak minuscule blaadjes prachtige kleurige en grote bloemen laten zien. En al dat moois wordt o.a. gewoon gekweekt in de buurt op de kwekerij van Philip van Hilst in Kaatsheuvel.

Philip van Hilst ontvangt de Groei & Bloeiers deze avond en vertelt iets over de teelt van deze bijzondere planten. Daarna een rondleiding over de kwekerij waar de planten in mei in volle bloei zullen staan. Na afloop kun je als je dat wilt wat planten aankopen.

Eigen vervoer. Carpoolen kan in overleg, neem daarvoor even contact op met  de excursiecommissie.

Kosten voor Groei & Bloei leden € 1,50 , niet leden betalen € 2,50.