Succes bij het Zuid Ned. Kampioenschap Bloemschikken 2018

Zondag 8 april werd in Den Bosch voor het 34e achtereenvolgende jaar het Zuid Ned. Kampioenschap Bloemschikken georganiseerd door Groei & Bloei. Namens Groei & Bloei De Langstraat waren er 4 deelnemers afgevaardigd en de 3 dames en 1 heer waren zeer succesvol.

In de B-klasse behaalde Claudia Prins de 1e plaats. De B-klasse is bedoeld voor deelnemers die voor de allereerste keer meedoen met het Kampioenschap en het is natuurlijk erg leuk als je dan gelijk in de prijzen valt. Claudia maakte in haar klasse een mooi verrassingswerkstuk.

In de A-klasse en Ere klasse maken de deelnemers 2 werkstukken. Een themawerkstuk waarbij de deelnemers een mooi bloemwerk moeten maken aan de hand van een eerder opgegeven thema. Het themawerkstuk mag thuis deels worden voorbereid en geoefend, maar uiteraard moet er wel ter plekke een mooi bloemwerk gemaakt worden.  En vervolgens moeten de deelnemers aan de wedstrijd aan de slag met het verrassingswerkstuk. Alle materialen die gebruikt kunnen worden krijgen de deelnemers pas net voor aanvang van de wedstrijd.

In de A-klasse werd Joke Vos 6e, met een “feestelijk” bloemwerk. En in de Ere-klasse, de hoogste klasse tijdens het ZNKB viel Leo van Rooij in de prijzen. Hij behaalde de 2e plaats met zijn werkstuk met als thema “vernieuwend”. In deze zelfde Ere-klasse  was er een 4e plaats voor Esselyne Nieuwenhuizen.

Bij Groei & Bloei De Langstraat is natuurlijk iedereen heel trots op “hun” deelnemers. Ze volgen allen de bloemschikcursussen die georganiseerd worden door de vereniging en dat heeft resultaat gehad.

Prijswinnaars
Themawerkstuk Esselyne Nieuwenhuizen
Verrassingswerkstuk Esselyne Nieuwenhuizen
Themawerkstuk Joke Vos