Zaterdag 28 april 2018 “Naar de Bollen” Dagexcursie per bus naar voorjaarstuinen aan de Veluwerand

Naar de bollen, maar niet naar de traditionele bollenstreek rondom Lisse. Tijdens deze dagexcursie bezoeken we een 3 kleurrijke privé tuinen én een kwekerij aan de rand van de Veluwe. We starten in tuin “In de Boomgaard”, midden in de bosrijke omgeving van Landgoed Den Treek. Eigenaresse Marieke Nolsen verzorgt met grote regelmaat mooie bloemschikkingen in Groei & Bloei en schrijft heel enthousiast over haar werk op haar blog https://mariekenolsen.blogspot.nl. Ze heeft in haar tuin heel veel bollen aangeplant. Samen met het frisse groen van de uitlopende bomen is dit werkelijk een plaatje.

Daarna bezoeken we St. Hubertushof, de tuin van Anja en Mart van Heeswijk. Je kunt deze tuin vast bewonderen in het maartnummer van Groei & Bloei, maar in het echt zal het vast nog mooier zijn.

We lunchen op Boerderij De Riet en daarna staat een bezoek aan kwekerij Kleinhof in TerSchuur op het programma. Albert van den Hoogen kweekt op ecologisch wijze een mooi en eigenzinnig assortiment vaste planten. Altijd leuk om rond te snuffelen op de kwekerij en eens te kijken waarmee je de lege plekken in je tuin aan kunt vullen.

We sluiten de dag af in De Beukenhof, in Barneveld. Ellen en Hans Lubbers tuinieren op maar liefst 10.000 m2. Hier zijn ontzettend veel bollen aangeplant speciaal ook in de pas nieuw aangelegde grote border. Veel kleur natuurlijk ook in de kleinere tuinkamers en als onderbeplanting in de heesterborders. Al met al een bijzondere tuin.

Excursie per bus, vertrek vanuit Waalwijk om 8.30 uur, we verwachten om 18.00 uur weer terug te zijn.

Inclusief vervoer per luxe touringcar, entrees voor de diverse tuinen met koffie/thee en lunch.

Kosten voor leden Groei & Bloei € 47,--, niet leden betalen € 50,--.