Activiteiten & Actueel

Tuinen-fietstocht langs de Merwede

Vorig jaar al aangekondigd, op zaterdag 29 juli a.s. gaat de colonne echte fietsers weer eens op stap. Dit keer vanuit Sleeuwijk, dus niet al te ver met de auto. Het wordt een mooie tocht van 41 km, met 2 tuinen en een streekmuseum, 3 oversteken met ponten en veertjes, veel water en dijken met als toetje een echt Hollands landschap en mooie oude boerderijen. Dat alles voor wie het zien wil en fietsen als een plezier kan beleven. De vaartijden van de ponten bepalen ons ritme van die dag, pont gemist = uur wachten!
We verzamelen op De Hoogjens in Sleeuwijk, vroeg vertrek om 8.15 u, via Roef en Iris Vlinderpad, over Oudendijk, langs prachtig natuurgebied in de Merwede uiterwaarden naar pont Sleeuwijk-Gorinchem. Door mooi Gorinchem naar Spijk, fietspontje over de Linge en we zijn bij de eerste tuin: Klein Rietveld, klein dus??  Nou, nee dus, met 1,5 tot 2 hectare incl. achterliggende weilanden en een oude boomgaard een grote rustige parkachtige tuin met grote groepen planten en een moestuin. Eigenaresse Ine Tromp is ook glasbewerkster, wellicht is ook daarvan wat te zien.  Daarna fietsen we verder via Arkel langs de o.a. de meanderende Giessen.
We lunchen (licht en inbegrepen) bij een heftige brocante winkel bij Giessenburg aan het water, dan verder richting Hardinxveld, maar eerst naar streekmuseum De Koperen Knop, mooie collectie, mooie boerderij en heerlijke tuin. Dan verder naar Boven-Hardinxveld voor oversteek met snel veer naar Werkendam. Over de Merwededijk naar het Kerkeinde, met als afsluiter de tuin van Paula Voute, prachtig gelegen 8000m2 groot, goed onderhouden en karaktervol. Tegen 18.00 uur zijn we weer waar we vertrokken, in Sleeuwijk
Bij beide tuinen van vandaag krijgen we koffie of thee, met wat lekkers (inbegrepen). Voor € 22,- (niet-leden € 25,-) is ook de lunch met een drankje, de 3 overtochten per veer en de tuinen gedekt. Fietsen huren kan in Sleeuwijk, stadsfiets € 8,50 en e-bike € 26,50 , opgeven bij aanmelden!   Deelnemers krijgen uiterlijk 27/7 nadere info per email, bel evt Siem 0416 340407. Betalen kan bij Siem tijdens de tocht.

Je kunt online inschrijven, uiterlijk tot 25 juli, via het Opens internal link in current windowformulier op de website of per telefoon bij Lorna Dunn 0416-652035 of Joke Vos 0416-272936. Mailen kan ook naar Opens window for sending emailexcursies(at)hotmail.com. Er zijn maximaal 30 deelnemers mogelijk, dus wees er op tijd bij!!!!

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915