6 mei 2017: Maretakkenkwekerij

Michiel en Suzanne Nouwens kweken fruitbomen met een extraatje op hun kwekerij in Moergestel en dat extraatje zijn Maretakken of Mistletoe. Maretakken zijn al eeuwenlang omgeven met een beetje een mysterieus waas en er worden bijzondere krachten toegekend aan dit bijzonder plantje. Wie kent niet de strips van Asterix en Obelix, waarin de helden onverslaanbaar worden na het drinken van een speciaal elixer met als onmisbaar ingrediënt Maretak. Het kweken van Maretakken is een langdurig proces, van het eerste kiemplantje tot een Maretak van flink formaat duurt vele jaren.
Tijdens deze excursie krijg je uitleg over het opkweken van Maretakken op fruitbomen en een rondleiding over de kwekerij en door de moestuin. Opens external link in new windowwww.maretakkenkwekerij.nl.
Met eigen vervoer naar Moergestel. Carpoolen kan in overleg, neem daarvoor even contact op met  de excursiecommissie.

Kosten voor Groei & Bloei leden € 5,50, niet leden betalen € 7,--. Inclusief ontvangst met koffie/thee, uitleg en rondleiding over de kwekerij.
Je kunt online inschrijven via het Opens internal link in current windowformulier op de website of per telefoon bij Lorna Dunn 0416-652035 of Joke Vos 0416-272936. Mailen kan ook naar Opens window for sending emailexcursies(at)hotmail.com.