Activiteiten & Actueel

BOMEN IN DE KLEINE TUIN

SOORTKEUZE, ONDERHOUD EN AANTASTINGEN

Bomen zijn van levensbelang voor ons bestaan op aarde. Op kleinere schaal hebben bomen een belangrijke functie in de bebouwde omgeving. Er zijn vele soorten die elk hun karakter en bijbehorende formaat hebben. In de gemiddelde tuin groeien de meest gebruikelijke soorten uit tot reuzen. Al snel wordt overlast ervaren en gaat de zaag erin. Hierbij blijft vaak een resultaat over dat steeds minder op de oorspronkelijke boomsoort lijkt. Een goede soortkeuze is dus essentieel. Daarbij is goed onderhoud ook van belang om toch te snoeien zonder te verminken. Door het veranderende klimaat zijn er kansen in soorten maar ook bedreigingen van ziekten en plagen die zich hier steeds meer vestigen.

De presentatie wordt gehouden door Henry Kuppen, hij heeft jarenlang ervaring in het onderhouden van jonge bomen tot monumentale bomen en zal aan de hand van prachtige foto’s de geschetste problematiek en oplossingen overbrengen.
Henry Kuppen is een gepassioneerde spreker en verzorgt met zijn bureau Terra Nostra adviezen aan beheerders en eigenaren van bomen in binnen- en buitenland. 

We zien u graag op dinsdag 21 maart 2017 bij Leefdaelhof 11 in Waalwijk. De lezing begint om 20.00 uur.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915