Activiteiten & Actueel

Nederlands Kampioenschap Bloemschikken

Op 7 oktober j.l. werd het NK Bloemschikken gehouden op het oude Floriade terrein in Venlo. 4 Leden van onze afdeling en 2 bloemschikkers uit onze groep “bijzonder” gingen de uitdaging weer aan. Dit jaar was het thema “Kunst en Kitsch”. Iedereen had een werkstuk thuis voorbereid binnen dit thema en we kregen ter plekke een verrassingsopdracht. Net als bij “heel Holland bakt”.
De a-klasse en ere-klasse kregen een bundel Polygonium stokken waarvan ze een constructie moesten maken. In dit geheel moesten de bloemen een plaatsje krijgen.

In de semi-prof klasse kregen we een frame waarbij de opdracht was om een 3d-schilderij te maken.
We kregen ruim vier uur de tijd om deze twee werkstukken te maken. Een lange tijd zou je denken maar deze uren vlogen voorbij. Het fijne van een lange werktijd is, is dat je technieken kan laten zien. Zo is er hoogwaardig bloemwerk gemaakt.

In de a-klasse werd Carla Klerks 12e en Leo van Rooij 15e. Els van de Ven 9e en Ralph van Asten 4e.
In de ere-klasse werd Esselyne Nieuwenhuizen 21e en dit kwam omdat zij de 10 bonuspunten misliep. Zij had zich niet helemaal aan de opdracht gehouden.
In de semi-prof klasse is Yvonne Zwinkels 7e geworden.

We hebben weer een enerverend weekend achter de rug en mooi bloemwerk gemaakt! Het is inspirerend om met zoveel bloemschik liefhebbers samen te zijn! We kijken al weer uit naar  volgend jaar! Misschien heeft u, na dit gelezen te hebben, ook zin om een keer mee te doen. Spreek ons hierover maar aan. U bent van harte welkom.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915