Zaterdag 22 oktober Workshop ” Fleurige Bollenmand”

De workshop is helemaal volgeboekt.

“Genieten is vooruitzien” is een uitspraak van de bekende bollenvrouw Rita van der Zalm. Want wil je volgend voorjaar genieten van fleurige bloembollen, dan zal je ze in het najaar, dus NU moeten planten. En dat kan ook prima in een pot of mand.
Misschien heb je al eens gehoord van het “sandwichsysteem” of van “lasagnebeplantingen”  en je daarbij afgevraagd wat er in hemelsnaam moet gaan bloeien als je een boterham of een portie pasta in de grond stopt. Wees gerust bij, bij sandwich- of lasagne-beplantingen worden de bollen in laagjes boven elkaar geplant. Je begint dan met de laatst bloeiende soort, b.v. tulpen of laatbloeiende narcissen, daarboven komen soortjes die net iets eerder bloeien en de vroegst bloeiende soorten bovenop. Zo’n vol beplante mand laat je in het voorjaar met een beetje geluk 6-8 weken lang genieten van een fleurige en kleurige bloemenmand. Nadien kun je de uitgebloeide bolletjes nog uitplanten in je tuin.

Bij Groei & Bloei De Langstraat kun je zaterdagochtend 22 oktober zelf een mand beplanten met allerlei bollen. Om nu vast te kunnen genieten van je bollenmand worden er als toefje slagroom nog een aantal viooltjes bovenin de mand geplant. De mand kan de hele winter buiten blijven staan, alleen als het erg koud gaat worden is het verstandig even een beschutter plekje te zoeken voor je bollenmand. En dan, als het voorjaarszonnetje zorgt voor aangenamere temperaturen beginnen de bolletjes te bloeien.

Kosten voor deze workshop, inclusief alle te gebruiken materialen  €  30,--. Leden van Groei & Bloei betalen de speciale ledenprijs van € 25,00.
Inclusief royale mand (32 cm hoog, doorsnede 42 cm. ), potgrond, diverse soorten bloembollen, zoals tulpen, narcissen, crocus, vroege iris en viooltjes.
De workshop wordt gegeven bij Joke Vos, Zuidhollandsedijk 1, 5171 TK Kaatsheuvel.
Aanmelden voor 15 oktober  2016, bij voorkeur per mail naar Opens window for sending emailjoke-vos(at)kpnplanet.nl,  tel. 0416-272936 of via het aanmeldformulier op de website. Mocht er veel belangstelling zijn dan wordt in overleg nog een extra avondworkshop ingepland op donderdagavond 20 oktober.