BLOEMSCHIKKEN NAJAAR 2016 en VOORJAAR 2017

In september 2016 startte Groei en Bloei de Langstraat weer met de bloemschikcursussen.  Wilde u leren bloemschikken en nieuwe technieken onder de knie te krijgen dan waren deze cursussen iets voor u. We gebruikten bloemen van het seizoen die we toepasten in onze florale arrangementen. Er gingen diverse groepen van start met ieder een eigen niveau.
De lessen werden gegeven door onze enthousiaste docenten Yvonne Zwinkels en Dorien Bakker. De cursus bestond uit elf lesavonden die om de twee/drie weken gegeven werden.

Groep Enthousiast/creatief: o.l.v. Yvonne Zwinkels op donderdag 15-9, 6-10, 27-10, 17-11, 8-12, 19-01, 2-02, 23-02, 9-03, 30-03, 13-04
De avond begint om 20.00 uur en eindigt tussen 21.30/ 22.00 uur.
In deze cursus worden de laatste basistechnieken aangeleerd. Deze cursus is geschikt voor de beginnende bloemschikker alsmede de gevorderde bloemschikker.

Foto's van de gemaakte werkstukken:

Opens internal link in current windowLes 1: Parallelschikking met rietjes

Opens internal link in current windowLes 2: Pompoenen gehuld in diverse soorten kransen

Opens internal link in current windowLes 3: Een corsage gemaakt met de lijmtechniek

Opens internal link in current windowLes 4: Bindtechniek met beregras

Opens internal link in current windowLes 5: Kerstboeket in frame

Opens internal link in current windowLes 6: Nest op boomstam

Opens internal link in current windowLes 7: Plantaardige vaas

Opens internal link in current windowLes 8: Een basis van polygonium stokken

Opens internal link in current windowLes 9: Dubbel weven met wol of takken

Opens internal link in current windowLes 10: Een taartvorm verticaal geplaatst

Opens internal link in current windowLes 11: Pasen

Groep Bijzonder: o.l.v. Dorien Bakker op woensdag 07-09, 21-09, 19-10, 2-11, 30-11, 11-01, 25-01, 22-02, 8-03, 29-03, 12-04
Bij deze cursus komen moeilijker technieken aan bod die echt een uitdaging vormen.
Een leerzame cursus voor de verder gevorderde bloemschikker.
De avond begint om 19.30 uur en eindigt ongeveer om 21.30 uur.

Foto's van de gemaakte werkstukken:

Opens internal link in current windowLes 1: Weven en/of knopen

Opens internal link in current windowLes 2: Takkenconstructie

Opens internal link in current windowLes 3: Parallelle schikking

Opens internal link in current window Les 4: Herfstkrans

Opens internal link in current windowLes 5: Boeket in frame

Opens internal link in current windowLes 6: Werkstuk op een pin

Opens internal link in current windowLes 7: Waxen van bloemen

Opens internal link in current windowLes 8: Verwerking van bouwmaterialen

Opens internal link in current windowLes 9: Vegetatieve schikking

Opens internal link in current windowLes 10: Verwerking van dezelfde bloemen

Opens internal link in current windowLes 11: Alternatief ei

De bloemschikgroepen bestaan uit 12 tot 15 personen en de lessen worden gegeven in het Buurtcentrum Bloemenoord, Bloemenoordplein 3 te Waalwijk

De vergoeding bedraagt voor 11 lessen:  Leden van Groei & Bloei: € 82,50,- en niet leden: € 99,00.

Het is de bedoeling dat u bloemen, groen en ondergrond voor de lessen zelf verzorgt.
Groei & Bloei zorgt voor het hulpmateriaal zoals steekschuim en binddraad.

Aanmelden of informatie vragen is mogelijk tot 1 september bij Yvonne Zwinkels per email: Opens window for sending emailymzwinkels(at)gmail.com of telefonisch nr : 0416-695140.
Ongeveer 1 week voor aanvang van de cursus krijgt u bericht met alle gegevens over de cursus en de benodigdheden voor de eerste les.
Wacht niet te lang en schrijf u op tijd in voor een van onze elf inspirerende lessen.

Bloemendingetjes
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915