20 september: Tuinieren in Frankrijk

Tuinieren in Frankrijk, voor tuinieren onder moeilijke omstandigheden
door Cor van Gelderen Plantentuin Esveld

Het begon ooit met een ontwerpopdracht die ik kreeg voor een grote tuin in Frankrijk. Vol optimisme en, naar later bleek, jeugdige overmoed, gingen we aan de slag en maakten de ene fout na de andere. Kortom misschien de helft van de bomen en struiken sloeg maar aan. Op zijn best.

Een mens probeert te leren van zijn fouten en daarom heb ik mij verdiept in het tuinieren onder moeilijke omstandigheden. Gedurende een flink aantal jaren hebben we bij PlantenTuin Esveld workshops gegeven over dit onderwerp en de lezing is daarvan de weerslag. Ik ga in op alle aspecten die om de hoek komen kijken. Natuurlijk eerst de soortkeuze, welke boom waar. Maar ook het maken van een goed plantgat, planvoorbereiding, een wenkwekerijtje, grote en kleine plaagdieren, al die dingen die onontbeerlijk zijn voor succes.
Kortom een lezing waarvan ik hoop dat hij jullie veel ellende bespaart.

De lezing wordt gehouden in:
Ontmoetingscentrum De Haven (achter de grote kerk)
Leefdaelhof 11
5141 JX Waalwijk
De lezing start om 20.00 uur.

Voor leden van Groei en Bloei is de lezing gratis bij te wonen, niet leden zijn van harte welkom.
De kosten voor niet-leden bedraagt € 3,-- p.p.