Activiteiten & Actueel

Een bloemschikfeest in de bieb

Zaterdagochtend 11 juni bij de start van de 3e Nationale Tuinweek druppelde om 10.00 uur de bibliotheek in Waalwijk vol met bloemschikgrage dames. Een beetje benieuwd wat er zou komen, maar in ieder geval met goede zin.

"Nederland in Bloemen" was het thema voor deze ochtend. Geen wedstrijd, geen kampioenschap, maar gewoon een ochtend gezellig aan de slag met bloemen. De 10 dames bloemschiksters, het blijft toch vooral een vrouwenbezigheid blijkbaar, vonden op hun werkplek o.a. een hoge glazen vaas, of voor de meer ervaren bloemschiksters een ring op pootjes, rood-wit-blauwe ballonnen en natuurlijk bloemen. Fleurige Gerbera’s, stevige groene Chrysanten en exotische Vanda orchideeën. Daarnaast mocht iedereen naar hartenlust kiezen uit allerlei decoratiematerialen.

Na uitleg van Yvonne Zwinkels begon iedereen aan de uitdaging om iets moois te maken met het aanbod. Een beetje hulp onderling of van Yvonne was natuurlijk beschikbaar. En ook heerlijke koffie verzorgd door de bibliotheekmedewerksters.

Fotografen Henk Elshout en Ad de Jager legden alles vast op beeld en halverwege de ochtend kwam bloemschikdocente Dorien Bakker vast eens een kijkje nemen bij de gemaakte werkstukken en gaf positief commentaar. Ze was verrast door de creativiteit van de dames.

Deelneemsters Gonny Jolivet en Ria de Jager zeggen er dit over:

Gonny Jolivet: "Zelf was ik aan het puzzelen en combineren over een Nederlands bloemwerk. De ballonnen deden de bloemen geen recht, maar de ballonnen hadden wel het thema Nederland. Daarom heb ik toch gekozen voor de ballonnen. Daarnaast heb ik bloemen verwerkt in hangende steekbuisjes, die verstopt waren in een soort rupscocon. Deze hielden vervolgens weer verband met de vlinders die op de kleuren en geuren van de bloemen afkwamen. Het totaal is een beetje een druk stuk geworden, waar overigens het thema goed in uitkwam.  Het was in totaal een ontspannen bezigheid, waar iedereen zijn best deed om een prachtig stuk neer te zetten. Als je in de bibliotheek gaat kijken of hebt gekeken zal blijken dat dit zeker gelukt is. Het was dus een zeer positieve ervaring"

Ria de Jager: "Leuk om te zien hoe de anderen met al die materialen omgingen. Het was fijn dat ik als echte beginner her en der hulp kon vragen om mijn gedachten beter richting te geven. Ik heb ervan geleerd. Mooi ook om van de deskundige te horen dat zij het gebruik van materialen aan de buitenzijde van de vaas als verrassend bestempelde. Uiteindelijk heb ik de hele ochtend als heel leuk ervaren. Mijn dank daarvoor"

Met dank aan de bloemschiktalenten:

Tineke van Bladel, Marjo van den Broek, Ria de Jager, Gonny Jolivet, Carla Klerks, Judith Meijer, Anja Noorlander, Jopie Raamstijn, Anca Spijkerman en Joke Vos

De mooie foto’s werden gemaakt door Henk Elshout en Ad de Jager

Organisatie Groei & Bloei en inkoop materalen: Yvonne Zwinkels]

Bibliotheek Waalwijk: Rianne de Bie

Beoordeling werkstukken: Dorien Bakker.

De werkstukken zijn nog t/m vrijdag 17 juni te bewonderen in de bibliotheek in Waalwijk, Wilhelminastraat 4.

Een indruk van de activiteit met de foto's in het Opens internal link in current windowfotoalbum.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915