Activiteiten & Actueel

ZNKB Den Bosch 9 en 10 april 2016

Zaterdag 9 april 2016 wird in het Helicon College in Den Bosch het 32e Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken gehouden. Thema voor dit jaar "Jeroen Bosch"; hoe kan het ook anders in het jaar waarin de 500e sterfdag van deze beroemde schilder wordt herdacht.

Groei & Bloei De Langstraat vaardigde maar liefst 7 kandidaten af naar het kampioenschap in bijna alle klassen. En de jury kon de gemaakte bloemwerken van De Langstraters waarderen, want 4 deelnemers vielen in de prijzen.

In de B-klasse, waarin deelnemers meedoen die voor de allereerste keer deelnemen aan het ZNKB, won Judith Meijer de 2e prijs.

In de A-selectklasse werd Carla Klerks 5e met haar interpretatie van "Hebzucht", een van de terugkerende thema’s in de schilderijen van Jeroen Bosch. Leo van Rooij behaald knap een 7e plaats.

In de Ere-klasse, de hoogste klassen in ZNKB land, was de 2e prijs voor Joke Vos en de 3e prijs voor Esselyne Nieuwenhuizen.

De deelnemers in de Semi-prof klasse, voor al die bloemschikkers die niet professioneel met bloemschikken bezig zijn, maar wel een opleiding in bloemschikken gevolgd hebben en/of zelf les geven moesten zondag onder publieke belangstelling hun werkstukken maken. Een mooie 2e prijs was er voor Yvonne Zwinkels. Anja Noorlander werd 6e.

Kijk hieronder voor foto’s van de werkstukken van de deelnemers van De Langstraat en een aantal foto’s om de sfeer te proeven.

Verplicht werkstuk Leo van Rooij
Thema werkstuk Leo van Rooij “Hebzucht”
Verplicht werkstuk Carla Klerkx
Werkstuk Judith Meijer
Verplicht werkstuk Joke Vos
Thema werkstuk Joke Vos “Mysterie”
Thema werkstuk Esselyne Nieuwenhuizen “Mysterie”
Verplicht werkstuk Esselyne Nieuwenhuizen
Themawerkstuk Yvonne Zwinkels “Vitaliteit”
Thema werkstuk Carla Klerks “Hebzucht”
Themawerkstuk Anja Noorlander “Vitaliteit”
Prijsuitreiking Esselyne Nieuwenhuizen

Prijsuitreiking Joke Vos
 
meer

 

 

 

16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915
13
Aug
Beter met planten - Blik op de Tuin no. 914