Zaterdag 17 september 2016 “Grassen en Groen langs de Grens”

We sluiten het zomerreisseizoen af met een dagexcursie naar de Achterhoek, want ook daar zijn mooie herfsttuinen te vinden. We beginnen met een bezoek aan de Oogstfair op de Boschhoeve in Wolfheze, de prachtige tuin van Dineke Logtenberg. Dineke Logtenberg en Anke Pols verzorgden in maart de inspirerende lezing over zomerbollen in de tuin. Je kunt nu zelf gaan kijken naar het resultaat van al deze bollenkennis en natuurlijk naar de mooie moestuin die nu in volle herfstglorie is. www.boschhoeve.nl .

Daarna gaat de reis verder richting het grensgebied naar “De Valk” in Ruurlo. De tuin van 5000m2 werd ontworpen door de bekende tuinarchitect Harry Esselink; eigenaresse Dineke Brethouwer ontwierp zelf met kennis van zaken de beplantingen. We lunchen in deze tuin en daarna vertrekken we naar sfeertuin en kwekerij “De Botterhutte” in Halle.

Gerrie Veenstra heeft in zijn tuin heel veel en bijzondere planten, waaronder een enorm assortiment hosta’s. In de kwekerij bij de tuin kan de kooplust simpel gesust worden www.botterhutte.nl.

Kosten voor deze dagexcursie per bus inclusief alle entrees en lunch voor leden € 43,--. Niet leden zijn welkom om mee te gaan en betalen € 46,--.

Je kunt online inschrijven via het formulier op de website of per telefoon bij Lorna Dunn 0416-652035 of Joke Vos 0416-272936. Mailen kan ook naar Opens window for sending emailexcursies(at)hotmail.com.