Activiteiten & Actueel

Zaterdag 30 juli 2016 “Tuinen-fietstocht”

Tuinen en fietsen....of fietsen en tuinen. Maakte niet uit, het is maar net wat je insteek is. Voor sportieve tuinliefhebbers is er, middenin het vaak rustige G&B zomerseizoen, weer een zaterdagse fietstocht van plm 42 km, waarbij we onderweg tenminste 3 tuinen bezoeken. Dit alles op 30 juli as.

We vertrekken als groep om 9.30 uur vanuit centrum Nuenen (afstand Waalwijk PietK via N261/A58 54km), waar ook enkele prima fietsen te huur zijn (geen e-bikes) a € 10,- per dag, tijdig aangeven bij inschrijving!

Dan naar "Tuin aan het Boord", een mooie grote (6500m2) nette tuin met een Japanse verrassing en ook een bakske koffie/thee. Vervolgens via een verrassende groene route ‘schampen’ we Eindhoven op weg naar Geldrop waar we in het centrum bij Kasteel Geldrop naar de Baron z’n Hof gaan, deze ommuurde nuts- en showtuin van het kasteel, is de laatste jaren in volle glorie teruggebracht. In de bijbehorende kasteelhoeve kan in de brasserie op individuele basis worden gelunched, niet inbegrepen.

Daarna dwars door Geldrop en vervolgens in het groen naar mooi Heeze, met zo mogelijk een verrassing (nog in onderhandeling). Volop genieten tijdens een flink stuk over de dan bloeiende Strabrechtse Heide tot bij Mierlo, we leggen nog ergens aan en weer terug naar Nuenen, waar we tuin De Walburg bezoeken, ook daar staat een kopje koffie/thee klaar. Dit is een wat natuurlijke tuin met veel liefde en inzicht  op 1,5 ha opgezet door de ontwerpster, de tuinarchitecte Hetty Cox (1921-2001) een tijdgenote van Mien Ruys. Prachtig in het landschap gelegen en verder naar achter steeds wilder.

Dan nog even terug naar centrum Nuenen, waar we zo rond 17 uur weer zullen zijn, moe maar voldaan….en bruinverbrand.

Bij De Walburg waren we eerder in 2008 en Tuin aan het Boord in 2013, geen bezwaar lijkt ons, de groepen waren toen klein en een tuin is toch nooit hetzelfde.

 

De kosten van dit genot, 3 tuinen en organisatie, zijn € 15,- p.p. voor leden van Groei & Bloei en € 17,50 voor introducees.

 

Aanmelden voor 22 juli. 

Je kunt online inschrijven via het formulier op de website of per telefoon bij Lorna Dunn 0416-652035 of Joke Vos 0416-272936. Mailen kan ook naar Opens window for sending emailexcursies(at)hotmail.com.  

 

 

 

meer

 

 

 

23
Jan
Koning Winter
23
Jan
GLASKUNST