Activiteiten & Actueel

AFGELAST Dinsdagavond 5 juli 2016 “Een Dijk van een Tuin”Gameren

Vanwege te weinig belangstelling gaat deze excursie helaas niet door.

 

Onderaan de hoge Waalbandijk in Gameren ligt een bijzondere tuin, een dijk van een tuin zelfs. Margreet Verhoef en Eike den Hengst volgden hun droom en gingen de uitdaging aan. Met veel geduld en kennis van zaken toverden n zij het overwoekerde stuk grond rondom hun huis om tot een prachtige tuin. Met kleurrijke borders langs groene gazons, uitbundig bloeiende rozen en een prachtige vijver. Tegen de hoge dijk werden met allerlei, soms afvalmaterialen stapelmuurtjes opgebouwd en ontstond zo ruimte voor droogteminnende en rotsplanten. Je begrijpt dat er menig druppeltje tuinzweet gestort zal zijn, maar ach dat is de beste meststof. De dames beheren daarnaast een flinke collectie Fuchsia’s die vanaf juli te pronk hangen aan de grote pergola. In de koude kas kregen de Pelargoniums een plekje en in de tropische kas groeien bijzondere Orchideeën. Kortom er is volop te zien en te genieten in deze “Dijk van een Tuin”. www.eendijkvaneentuin.nl

Dinsdagavond 5 juli 19.30 uur met eigen vervoer. Mocht je willen carpoolen dan vragen we je vriendelijk om even contact op te nemen met de excursiecommissie.

Kosten voor Groei & Bloei leden € 6,50, niet leden betalen € 8,--, inclusief koffie/thee en persoonlijke rondleiding door de eigenaressen van de tuin.

Je kunt Opens internal link in current windowonline inschrijven via het formulier op de website of per telefoon bij Lorna Dunn 0416-652035 of Joke Vos 0416-272936. Mailen kan ook naar excursies@hotmail.com.

meer

 

 

 

23
Jan
Koning Winter
23
Jan
GLASKUNST