Dinsdagavond 31 mei 2016 “Oude moestuin in Brakel”

Achter het Huis Brakel ligt binnen de oude muren de “Oude Moestuin”. Een deel van de oorspronkelijk moestuin is inderdaad nog steeds in gebruik als moestuin, in de rest van de tuin mogen bloemen en kruiden hun geuren en kleuren verspreiden. Heel veel kuipplanten staan opgesteld langs de paden in de tuin. Tegen de muren groeien rozen en leifruit, in de kas worden in de zomermaanden bijzondere soorten tomaten geteeld en allerlei bloemige zaken die behoefte hebben aan wat meer warmte dan onze Nederlandse zomers te bieden hebben. Veel bijzondere zaden van planten uit de Oude Moestuin zijn te koop en soms ook plantjes.

Huis Brakel en De Oude Moestuin zijn eigendom van Geldersch Landschap. Vanaf 1982 wordt de tuin met veel liefde en energie bijgehouden door de vrijwilligers Willem en Jannie Ermstrang. Zij vertellen graag over hun passie en over deze mooie tuin die deel is geworden van hun leven.

Met eigen vervoer naar Brakel en ontvangst om 19.30 uur in de Oude Moestuin. Mocht je willen carpoolen dan vragen we je vriendelijk om even contact op te nemen met de excursiecommissie.

Kosten voor Groei en Bloei leden € 3,50, niet leden betalen € 5,--, inclusief entree Oude Moestuin, rondleiding en koffie/thee.

Je kunt online inschrijven via het formulier op de website of per telefoon bij Lorna Dunn 0416-652035 of Joke Vos 0416-272936. Mailen kan ook naar excursies@hotmail.com.