Activiteiten & Actueel

Zomerbollen, maandenlang genieten.

Volkomen onterecht halen veel mensen hun neus op voor zomerbloeiende bol- en knolgewassen. Ze denken dat het moeilijke planten zijn, die veel zorg vereisen. Terwijl de meeste kuipplanten licht, water en ruimte vragen in de winter, kunnen veel zomerbollen heel eenvoudig in kistjes of droog in de pot weggezet worden. Sommige soorten kunnen, met of zonder een winterdek, zelfs gewoon in de volle grond blijven zitten. Eenmaal aan de groei gebracht in het voorjaar, kunt u er maandenlang plezier aan beleven.

We nemen u tijdens deze lezing mee langs potten vol roodsterretjes en ouderwetse begonia’s, geurende Abessijnse gladiolen op een warme zomeravond, diverse soorten lelies, Eucomis en Tulbaghia’s en rijk bloeiende Agapanthussen.

De moestuin wordt een waar lustoord met vrolijke oranje Crocosmia’s en prachtige dahlia’s in diverse paarstinten, donkerrood of helderrood, zalmkleurig of oranje, geel of zelfs karamel.

Ook de borders op kleur in de tuin krijgen juist een extra pittig accent door het gebruik van deze lang doorbloeiende bolgewassen.

Zomerbollen, wij kunnen al jaren niet meer zonder!

De lezing wordt verzorgd door Dineke Logtenberg en Anke Pols.

meer

 

 

 

23
Jan
Koning Winter
23
Jan
GLASKUNST