Activiteiten & Actueel

NK Bloemschikken 2015

Donderdag 15 t/m zondag 18 oktober werd in de Deventer Schouwburg het 52e NK Bloemschikken georganiseerd door Groei & Bloei.

De foto’s, de winnaars ……een impressie

Met veel plezier en ook een beetje weemoed kijken we terug op een mooi bloemschik weekend in Deventer. Van donderdag 15 t/m zondag 18 oktober werd de Deventer Schouwburg in de bloemen gezet bij het NK Bloemschikken voor amateurs van Groei & Bloei.

Alle zintuigen kwamen aan bod. Het hele kampioenschap stond in het teken van de zintuigen; zien, ruiken, proeven, voelen, horen………….” Explore the Senses”.

Groei & Bloei De Langstraat vaardigde een sterke delegatie af en met resultaat.

In de Ere Klasse, het hoogstbereikbare in amateurbloemschikland, reikte Joke Vos naar de 2e plaats met haar impressie van “Zien & Ruiken”.

Ook de werkstukken van de overige deelnemers konden de kritische blik van de jury doorstaan.

In de B Klasse waarin deelnemers uitkomen die voor de allereerste keer meedoen met het NK Bloemschikken behaalde Leo van Rooij de 4e plaats. Slechts een half puntje scheidde Leo van een plaats op het podium.

Ook in de B Klasse werd Carla Klerks 11e. Een heel mooi en sfeervol werkstuk, maar met net iets te weinig bloemen vond de jury.

Het thema in deze klasse “ZIEN” In de Semi-prof Klasse werd Anja Noorlander 16e met een deels eetbaar werkstuk. Zij moest “ZIEN & PROEVEN” uitbeelden. Jammer genoeg kwam Anja wat tijd te kort voor de altijd lastige verrassingsopdracht. In de Semi-prof Klasse komen die deelnemers uit die ofwel een professionele bloemschikopleiding hebben gevolgd, of zelf les geven aan anderen. Er wordt van deze deelnemers dan ook wel een smetteloze techniek verwacht natuurlijk.

Ook in de Ere Klasse behaalde Esselyne Nieuwenhuizen een 7e plaats. De vogeltjes gemaakt van Magnoliavruchten keken goedkeurend neer op de mooie Vanda orchideeën en de geurige sinaasappeltjes. En daarmee liet Esselyne nog 17 deelnemers achter zich.

Alle deelnemers hartelijk gefeliciteerd en wie weet tot volgend jaar in Venlo.

meer

 

 

 

17
Aug
Bloemendingetjes
16
Aug
Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915