Nationale Tuinweek 2016

"Nederland in Bloei" is het thema voor de 3e Nationale Tuinweek, die dit jaar gehouden wordt van zaterdag 11 t/m zondag 19 juni. Het belooft een boeiende en bloeiende week te worden bij het begin van de zomer.

Zaterdag 11 juni 2016 "Nederland in Bloemen" een Bloemschikevenement i.s.m. de Bibliotheek in Waalwijk. Leden en niet leden mogen meedoen en maken in de ochtend een mooi bloemwerk met als thema "Nederland in Bloemen". De gemaakte bloemcreaties worden een hele week lang tentoongesteld in de bieb. Voor meer informatie klik hier

Woensdagmiddag 15 juni, „Nederland in Bloemen Kids". Kinderen mogen zelf in de bibliotheek in Waalwijk een mooi bloemstukje maken met een beetje hulp als dat nodig is. Er zijn twee sessies gepland; van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. De middag is bedoeld voor kinderen van ongeveer 9-12 jaar oud, basisschool groep 6-8.

Deelname kosten: € 1,50 per kind.

Wil je mee doen meld je dan snel aan via info@delangstraat.groei.nl, of bij de bibliotheek in Waalwijk.

Woensdag 15 juni is er ook een "Foodwalk" in Waalwijk-Centrum. Sensi-therapeut Jules Faber neemt de deelnemers mee op een wandeltocht door Waalwijk-Centrum. Kijken wat er groeit en bloeit en eetbaar is, zomaar in de berm. Na de wandeling sluiten we de avond af in een prive tuin in Waalwijk-Centrum. In het excursieprogramma vind je meer info. Je kunt je hier direct aanmelden voor deze excursie.

Zaterdag 18 juni Groei & Bloei Plantenbeurs. Als afsluiting van de Nationale Tuinweek is er de Groei & Bloei Plantenbeurs. Op deze gezellige en kleinschalige beurs kun je terecht voor leuke vaste planten, struiken en (fruit) bomen. Maar ook bijzondere eenjarigen, Agapanthus en Dahlia’s. Veel plantjes zijn opgekweekt door leden van Groei & Bloei De Langstraat, mensen met groene vingers. Maar er is ook aanbod van professionele kwekers. Verder leuke stands met brocante en andere hebbedingen.

Je kunt met je tuinvragen en tuinplannen terecht bij tuinarchitecte Wilma de Munnik. Zij maakt vast een tuinschets voor je.

Kinderen kunnen zelf aan de slag met plantjes of bloemen en natuurlijk is er een hapje en drankje te koop of een heerlijk ijsje van ‘t Boerenhof uit Andel.

De Groei & Bloei Plantenbeurs wordt gehouden op het terrein van Kwekerij Struijk, Nieuwevaart 62, Sprang-Capelle.

Van 10.00 tot 16.00 uur. Entree gratis en de eerste honderd bezoekers mogen een leuk plantje uitzoeken in de stand van Groei & Bloei.

Wil je zelf een plaatsje reserveren op de Groei & Bloei Plantenbeurs neem dan even contact op via info@delangstraat.groei.nl.