De Langstraat

Een kijkje achter de schermen van De Vlinderhof

Hans van Horssen heeft een eigen tuinontwerpbureau in Gorinchem. Zijn lezing gaat over het gebruik van vaste planten in combinatie met siergrasssen. Dit is een dynamische plantstijl en wordt ook wel de ‘Dutch Wave’ genoemd. Een naturalistische plantstijl, geïnspireerd op de natuur. U zult op deze avond niet alleen tuinen zien, maar ook vele sfeervolle natuurbeelden, waaruit wij onze inspiratie kunnen halen! Naast tuinontwerper is Hans namelijk ook een ervaren tuinfotograaf. Hij heeft inmiddels 4 Internationale foto-Awards op zijn naam staan en Hans fotografeert o.a. voor de ‘Piet Oudolf Collection’. Aan de hand van prachtige beelden laat hij zien hoe bijzonder mooi en levendig deze plantstijl kan zijn gedurende alle seizoenen! Ook zal hij foto’s van zijn eigen tuinontwerpen laten zien, een herkenbare stijl die veelal geïnspireerd is op de ‘Dutch Wave’.

Na de pauze krijgt u een kijkje achter de schermen van De Vlinderhof. Deze tuin is ontworpen door Piet Oudolf. Hij is een internationaal bekende Nederlandse tuinarchitect. De Vlinderhof ligt in het Maximapark bij Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht. Een groep vrijwilligers heeft in het voorjaar van 2014 de tuin aangelegd aan de hand van het ontwerp van Piet Oudolf. Deze groep verzorgt ook wekelijks het tuinonderhoud. Hans van Horssen is vanaf het begin als vrijwilliger betrokken geweest bij de aanleg. In 2014 heeft hij samen met een oud-collega het bloembollen-plan voor De Vlinderhof gemaakt. Dit plan zal worden toegelicht en tevens worden er verschillende korte video’s getoond van deze prachtige tuin.

Kortom: een avond met veel sfeervolle beelden van een heel dynamische plantstijl.