De Langstraat

Nieuwe en onbekende houtige gewassen.

Deze lezing op 21 april gaat over het gebruik en assortiment van kleine tot middelgrote bomen, sierheesters en coniferen in onze particuliere tuinen. Denk hier bv. aan Magnolia’s, Hydrangea, Cornus en Viburnum soorten. Het accent wordt niet gelegd op mooi aangelegde tuinen, maar ligt meer op de gewassen waarbij wordt ingegaan op hun eigenschappen zoals groeiomstandigheden, gebruik, standplaats en hoogte.
De keuze aan beplanting is tegenwoordig enorm uitgebreid omdat telkens nieuwe soorten en variëteiten worden gekweekt. Hierdoor is het vaak lastig om een keuze te maken.

Geert Borgonje laat in zijn lezing voor iedereen iets nieuws zien. Van gewone tot zeer bijzondere gewassen die, soms met wat moeite, te verkrijgen zijn. Ook gaat hij in op onder andere de sierwaarde van de plant; groeivorm, bloeitijd, vruchten of besdragend, bladvormen en herfstkleur.

Wij nodigen u van harte uit om deze lezing bij te wonen!

De lezing wordt gehouden in Ontmoetingscentrum “De Haven”, Leefdaelhof 11, Waalwijk-Centrum. Aanvang om 20.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Kosten €3,-- p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.